Dela sidan på sociala medier

Fiske i toppklass

Det är hit du ska åka för att fiska om du är ute efter vildmarksupplevelser och fiskelycka på samma gång. I sjöar och skogstjärnar väntar öring, röding, harr, sik, abborre, id och gädda. I Bräcke kommun finns några av landets finaste fiskevatten, välkända bland fiskeentusiaster inom landet såväl som utanför.

Mest omtalad är Gimåns 8 mil vindlande strömmar, forsar och fall som genomkorsar kommunen. Att fiska från båt i sjöar och andra lugnare vatten fungerar också bra. Revsundssjön erbjuder varierat fiske och fina strandhugg och är en av få svenska insjöar med eget sjökort.

Kräftpest

Länsstyrelsen i Östersund har informerat om den kräftpest som konstaterats i Ljungan, närmare bestämt i Ångesjön. Enligt dem så kommer den troligen att spridas till hela Ljungan nedströms Överturingens kraftverk. De uppmanar till att vidta försiktighetsåtgärder så som desinficering av fiskeutrustning för de som ska fiska i Gimån. Mer information finns att läsa på Länsstyrelsens Facebooksida, Fiske och Vattenvård i Jämtlands länlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. I media finns också mer att läsa om detta, https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasternorrland/ljungan-drabbad-av-kraftpestlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster .

Sidan publicerad 2017-11-27 av Helen Boström