Dela sidan på sociala medier

Fiske i toppklass

Det är hit du ska åka för att fiska om du är ute efter vildmarksupplevelser och fiskelycka på samma gång. I sjöar och skogstjärnar väntar öring, röding, harr, sik, abborre, id och gädda. I Bräcke kommun finns några av landets finaste fiskevatten, välkända bland fiskeentusiaster inom landet såväl som utanför.

Mest omtalad är Gimåns 8 mil vindlande strömmar, forsar och fall som genomkorsar kommunen. Att fiska från båt i sjöar och andra lugnare vatten fungerar också bra. Revsundssjön erbjuder varierat fiske och fina strandhugg och är en av få svenska insjöar med eget sjökort.

Kräftpest

Länsstyrelsen i Östersund har informerat om den kräftpest som konstaterats i Ljungan, närmare bestämt i Ångesjön. Enligt dem så kommer den troligen att spridas till hela Ljungan nedströms Överturingens kraftverk. De uppmanar till att vidta försiktighetsåtgärder så som desinficering av fiskeutrustning för de som ska fiska i Gimån. Mer information finns att läsa på Länsstyrelsens Facebooksida. I media finns också mer att läsa om detta.
facebook länsstyrelsenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster www.svt.se 170826länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Fiske för alla

Broschyr om fiske i Bräcke kommun.
Klicka här eller på bilden för att ladda nerPDF

Fishing for everyone

Brochure about fishing in Bräcke kommun.
Click here or on picture to downloadPDF

Klicka på bilden för att ladda ner

Klicka på bilden för att ladda ner

Click on picture to download

Click on picture to download

Sidan publicerad 2018-02-09 av Helen Boström