Dela sidan på sociala medier

Fiske i toppklass

Det är hit du ska åka för att fiska om du är ute efter vildmarksupplevelser och fiskelycka på samma gång. I sjöar och skogstjärnar väntar öring, röding, harr, sik, abborre, id och gädda. I Bräcke kommun finns några av landets finaste fiskevatten, välkända bland fiskeentusiaster inom landet såväl som utanför.

Mest omtalad är Gimåns 8 mil vindlande strömmar, forsar och fall som genomkorsar kommunen. Att fiska från båt i sjöar och andra lugnare vatten fungerar också bra. Revsundssjön erbjuder varierat fiske och fina strandhugg och är en av få svenska insjöar med eget sjökort.

Fiske för alla. Fishing for everyone.

Broschyr om fiske i Bräcke kommun.
Brochure about fishing in Bräcke kommun.

Klicka på bilden för att ladda ner

Klicka på bilden för att ladda ner

Click on picture to download

Click on picture to download

Klicka på bilden för mer info

Kräftpest

Länsstyrelsen i Östersund har informerat om den kräftpest som konstaterats i Ljungan, närmare bestämt i Ångesjön. Enligt dem så kommer den troligen att spridas till hela Ljungan nedströms Överturingens kraftverk. De uppmanar till att vidta försiktighetsåtgärder så som desinficering av fiskeutrustning för de som ska fiska i Gimån. Mer information finns att läsa på Länsstyrelsens Facebooksida. I media finns också mer att läsa om detta.
www.svt.se 170826länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster  facebook länsstyrelsenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

 

 

LONA

Broschyren Fiske för alla, Fishing for everyone, kartor och skyltar med fiskeinformation är framtagna genom ett lokalt naturvårsprojekt (LONAlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster) ”Fiske för alla” Projektet har skett i samverkan mellan Bräcke kommuns tillväxtavdelning samt internationella enheten, div fiskevårdsområdesföreningar i Bräcke kommun och Skogsstyrelsen. Det huvudsakliga syftet med projektet var att öka kunskapen angående naturvärdet, fisket och kulturhistorian i Bräcke kommun men även öka tillgängligheten till naturen och fisket i området.

Projektet har bidragit till att öka kunskapen om fisket och har gjort informationen mer lättillgänglig för besökare och ”nysvenskar”. Detta har gjorts genom att placera ut skyltar med information om fisket och annan information som en ”fiskare” kan behöva veta. All skyltinformation som skapats i projektet samlades ihop till en fiskeguide se nedan.

I samarbete med Skogsstyrelsen märktes en slinga/vandringsled (Kunskapsleden se folder under vandring) ut runt Gimån som skyltats med informationstavlor kring flottningen, sevärdheter, kolbottnar, med mera. Denna slinga ”vandringsled/kunskapsled” är öppen för allmänheten och kan användas som en utbildningsskog för exempelvis skolor och de nyanlända. Ett vindskydd med grillplats finns längs slingan vilket kan användas till rastplats och ”utbildningssal”. 

Sidan publicerad 2018-05-07 av Helen Boström