Dela sidan på sociala medier

S:t Olavsleden

Foto: Ruben Heijloo

S:t Olavsleden startar i Selånger i Medelpad och följer Olav den heliges sista resa genom Medelpad och Jämtland till gravkyrkan i Nidarosdomen. Olav Haraldson själv, han föll i Stiklestad, men hans kvarlevor fördes till Trondheim och Nidarosdomen uppfördes till hans ära. Olav den helige blev ett helgon med världsrykte; hans grav har under århundraden varit ett av de allra viktigaste målen för kristna pilgrimer.

Inom Bräcke kommun går leden från E14 vid östra länsgränsen, via pilgrimsstugan vid Stora Harrsjön, genom Bräcke, Mordviken, Stavre, Grimnäs, Gällö, Revsund, Anviken till källan i Pilgrimsparken i Pilgrimstad. Vägen går igenom tysta skogar med skyddade växter och fjärilar likaväl som genom byar och samhällen med service och övernattningsmöjligheter av olika slag. Hotell eller pilgrimsstuga? Medhavd matsäck, korvgrillning eller restaurangbesök?

Allt du behöver veta om vår kulturhistoriska pärla, inklusive kartor, finns här;

www.stolavsleden.comlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster  facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster  Hiking along St.Olavsledenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Sidan publicerad 2018-09-10 av Helen Boström