Dela sidan på sociala medier

Företagsstöd

Står ni inför en utveckling av företagets verksamhet? Planerar ni att genomföra en investering? Välkommen att kontakta tillväxtavdelningen för information och rådgivning om de olika företagsstöd och finansieringsmöjligheter som finns för ditt företag. Mer information om de olika stödformerna hittar du under relaterade länkar till höger.

Några av de vanligaste företagsstöden är:

Regionalpolitiska företagsstöd

Regionalt bidrag till företagsutveckling och regionalt investeringsstöd kan sökas till olika typer av investeringar som maskiner, byggnader, utrustning, produktutveckling, utbildning och informationskampanjer. Möjligheten till stöd avgörs bland annat av verksamhetens inriktning. Läs mer under flikarna till vänster eller läs mer på Region Jämtland Härjedalens hemsidalänk till annan webbplats!länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Stöd till kommersiell service

I serviceglesa områden kan stöd lämnas till företag som tillhandahåller ett utbud av nödvändig basservice, dvs. i första hand livs och drivmedel. Beslut fattas av Region Jämtland Härjedalen. Läs mer under "Övriga företagsstöd hos Region Jämtland Härjedalen" till vänster.

Landsbygdsprogrammet

Det finns särskilda stöd till företag verksamma inom den gröna näringen men även till företag i andra branscher. Läs mer under flikarna till vänster om vilka stöd du kan söka i Landsbygdsprogrammet. Beslut om stöd fattas av Länsstyrelsen i Jämtlands län.

Transportbidrag

Ett regionalpolitiskt stöd som ska ge viss kompensation för de extra kostnader som näringslivet i de fyra nordligaste länen har på grund av långa avstånd till marknaden. Stödet ska också stimulera till höjd förädlingsgrad i området. Beslut om stöd fattas av Tillväxtverket. Här kan du läsa mer om vilka regler som gällerlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Almi Företagspartner AB

Almi erbjuder rådgivning, lån och riskkapital i företagandets alla faser. Här kan du läsa mer om vad Almi kan hjälpa dig medlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Timbanken

Timbanken är ett affärsutvecklingsstöd för dig som vill utveckla ditt företag. Genom timbanken kan du som företagare i Region Jämtland Härjedalen få upp till fem timmars kostnadsfri rådgivning. Läs mer om Timbanken här, www.timbanken.se/jhlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Peak Region AB

Peak Region Science Park arbetar med att stötta innovation. Vi vet att det finns idéer i vårt län som kan påverka Sverige och världen. Dessa idéer vill vi ge de bästa förutsättningarna för. Peak Region AB finns för dig och din idé! Läs mer här!länk till annan webbplats

Sidan publicerad 2019-04-02 av Gustav Frändén Kron