Dela sidan på sociala medier

Livsmedelshantering

Du som säljer mat och dryck eller vill börja med det, har många regler att följa.

Du som tänker starta en livsmedelsverksamhet ska ha en godkänd eller registrerad anläggning innan du börjar.

Detta berör alla, både privata och offentliga verksamheter, som med eller utan vinstsyfte bedriver någon form av livsmedelsverksamhet. Även privatpersoner och föreningar kan omfattas.

Vid ägarbyte måste lokalen godkännas eller registreras på nytt.

Både godkännande och registrering söks hos bygg- och miljöavdelningen.
För att avdelningen ska kunna göra en bedömning av de hygieniska riskerna behövs en ansökan med beskrivning av den tänkta verksamheten.

Om du inte är säker på vad som gäller för din verksamhet eller anläggning kan du kontakta bygg- och miljöavdelningen och fråga.

Avgift tas ut i samband med ansökan, se länk nedan.

Förutom den information som du finner i länken nedan, ställer Räddningstjänsten krav på bland annat utrymningsvägar. De ger även tillstånd för tillfällig hantering av brandfarlig vara, se länk nedan. 

Sidan publicerad 2016-07-05 av Anna Jensén Salomonsson