Dela sidan på sociala medier

MidSweden 365

MidSweden 365

Byggprojektet MidSweden SkiPark avslutades formellt i och med slutbesked enligt PBL den 11 juli 2017 och ansvaret för att drifta arenan har nu övergått till Mid Sweden 365länk till annan webbplats AB som ägs av Bräcke kommun och 20 privata företag.

Skidpremiär var den 23 september 2017.

Fakta:

I den gamla försvarsanläggningen finns cirka 12 000 kvadratmeter golvyta. Förutom skidspår och skidskyttebanor ingår även planer på annan service som exempelvis reception, café, toaletter, omklädningsrum, skidshop samt rum för möten och konferenser.

Beslut den 29 februari 2017

Under ett extrainsatt kommunfullmäktige den 29 februari togs beslut gällande projektet MidSweden SkiParks framtid. Kommunfullmäktige beslutade att investera i anläggningen med upp till 20 miljoner kronor, som därmed möjliggör etableringen av en skidtunnel i Gällöberget. Utöver Bräcke kommuns finansiering tillkommer ett stöd på 15,6 miljoner kronor från Region Jämtland Härjedalen, samt privata investerare med ca 2 miljoner kronor. Totalt uppskattas kostnaden för byggnationen bli ca 36 miljoner kronor.

Bakgrund - förstudie

MidSweden SkiPark var (och är) arbetsnamnet på en förstudie som syftade till att se om det var möjligt att konvertera en befintlig berganläggning i Bräcke kommun till en modern inomhusanläggning för längdskidåkning och skidskytte.

En inomhusanläggning skulle göra region Jämtland med skidstadion i Östersund, guldlabbet på Mittuniversitetet mfl till ett komplett område för smala skidor, och befästa regionen som en av världens främsta platser för detta.

Förstudien ägs av Bräcke kommun. Det går bra att kontakta Tillväxtavdelningen på Bräcke kommun för mer information.

Förstudien har fått stöd från den Europeiska regionala utvecklingsfonden.

Arkitektritning

Sidan publicerad 2018-06-09 av Anna Jensén Salomonsson
Kontaktinformation

Bengt Flykt
Kommunchef
0693-161 10
E-post