Dela sidan på sociala medier

MidSwedenSkiPark

MidSweden SkiPark – verklighet 2017

MidSweden SkiPark – inomhusskidåkning, skidskytte och närhet till boende, slalombacke och friluftsaktiviteter i Gällö.

Under ett extrainsatt kommunfullmäktige den 29 februari togs beslut gällande MidSweden SkiParks framtid. Kommunfullmäktige beslutade att investera i anläggningen med upp till 20 miljoner kronor, som därmed möjliggör etableringen av en skidtunnel i Gällöberget. Utöver Bräcke kommuns finansiering tillkommer ett stöd på 15,6 miljoner kronor från Region Jämtland Härjedalen, samt privata investerare med ca 2 miljoner kronor. Totalt uppskattas kostnaden för byggnationen bli ca 36 miljoner kronor.

Fakta:

I den gamla försvarsanläggningen finns cirka 12 000 kvadratmeter golvyta. Förutom skidspår och skidskyttebanor ingår även planer på annan service som exempelvis reception, café, toaletter, omklädningsrum, skidshop samt rum för möten och konferenser.

Just nu är byggnationen igång, arenabolaget ska bildas och påbörja arbetet med världens längsta skidtunnel i naturberg.

Arkitektritning

Häng med oss på facebook!

På facebooksidan: Mid Sweden Ski Parklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster gör vi uppdateringar om allt som händer och sker i tunneln. Häng med oss där!

 

 

Bakgrund - förstudie

MidSweden SkiPark var (och är) arbetsnamnet på en förstudie som syftade till att se om det var möjligt att konvertera en befintlig berganläggning i Bräcke kommun till en modern inomhusanläggning för längdskidåkning och skidskytte.

En inomhusanläggning skulle göra region Jämtland med skidstadion i Östersund, guldlabbet på Mittuniversitetet mfl till ett komplett område för smala skidor, och befästa regionen som en av världens främsta platser för detta.

Förstudien ägs av Bräcke kommun. Det går bra att kontakta Tillväxtavdelningen på Bräcke kommun för mer information.

Förstudien har fått stöd från den Europeiska regionala utvecklingsfonden.

Sidan publicerad 2016-07-19 av Josefine Larsson
Kontaktinformation

Bengt Flykt
Kommunchef
0693-161 10
E-post