Kommunens priser utdelade

Här är listan på vilka som fick 2023 års kultur-, miljö- och idrottspris samt Årets Björn av Bräcke kommun!

årets pristagare och årets björn utsedda
Erik Magnusson

Erik Magnusson

Årets Björn: Erik Magnusson

Motivering: Erik Magnusson kallas inte för inte ”Mr Pilgrimstad”. Han har genom sitt outsinliga engagemang för bygden genom politiken, fackföreningsrörelsen och föreningslivet starkt bidragit till att den gamla bruksorten har överlevt. När nedläggningen av boardfabriken drabbade bygden var det främst Eriks insatser som möjliggjorde en fortsatt utveckling av industriområdet. Han räcker fortfarande en hjälpande hand vid de etableringar som planeras. Erik har också fyllt en viktig funktion som sammanhållande länk för de många fiberföreningar som i ett tidigt skede placerade Bräcke kommun som en av de bredbandstätaste i landet.

Kriterier: Årets Björn delas ut till den eller de som med sina insatser främjat samhällsutvecklingen i kommunen och skapat mervärde för de som bor och verkar i kommunen. Prismottagaren ska ha bidragit till att skapa stolthet och engagemang eller att uppmärksamma platsen Bräcke kommun.

Veronica Källström

Veronica Källström

Idrottspriset: Veronica Källström

Motivering: Veronica Källström är kärnan i Kälarne IK Rodd. Hennes idoga arbete för rodden, både på hemmaplan och nationellt, ger många barn, ungdomar, föräldrar och andra vuxna ett stort mervärde!

Kriterier: Priset avser att stödja och uppmuntra förtjänstfull verksamhet inom idrottsområdet och utdelas till personer eller lag verksamma inom Bräcke kommun, eller som på annat sätt har anknytning till kommunen.

Michael Löfgren

Michael Löfgren, ordförande Kälarnebygdens ekonomiska förening.

Miljöpriset: Kälarnebygdens ekonomiska förening

Motivering: Kälarnebygdens ekonomiska förening skapar genom sin årliga städdag ett starkt lokalt engagemang för miljöarbetet. Genom sitt koncept att distribuera mat till dem som är aktiva med städningen i byarna skapar de sociala plattformar för gemenskap och diskussion i miljöfrågor.

Kriterier: Miljöpriset avser att stödja och uppmuntra verksamhet som på ett särskilt förtjänstfullt sätt jobbar med miljön i fokus och utdelas till personer, grupper eller organisationer verksamma inom Bräcke kommun eller som på annat sätt har anknytning till kommunen

Linnea Burkhard

Linnea Burkhard delar på kulturpriset med Marcus Källström, som inte kunde vara med under prisutdelningen.

Kulturpriset: delas mellan Marcus Källström och Linnea Burkhard

Motivering: Marcus Källström och Linnea Burkhard är båda uppskattade kulturarbetare med många strängar på sin lyra. Som multikonstnärer förmår de att engagera och aktivera barn, ungdomar och vuxna och utgör därmed en viktig motpol till passivitet och brist på tolerans.

Kriterier: Kulturpriset avser att stödja och uppmuntra förtjänstfull verksamhet inom olika kulturella områden och utdelas till personer, grupper eller organisationer verksamma inom Bräcke kommun eller som på annat sätt har anknytning till kommunen.

pristagare

Veronica Källström, Erik Magnusson och Michael Löfgren

Linnea Burkhard

Linnea Burkhard

Sidan publicerad 2024-01-25 av Stina Hylén