Dela sidan på sociala medier

Bräcke skola årskurs F till 6

Vi arbetar för en glad och härlig skola där alla ska bli sedda. Bräcke skola ligger i centrala samhället. Vi har nära till skogen och Revsundssjön. På skolan finns idrottsanläggning med bad, bibliotek, filmsal och aula.

Vintertid påminner skolgården om en vintersportort med madrassbacke, ishockeyplan och skidspår på skolgården. Med andra ord här är det full aktivitet på rasterna. Under den snöfria tiden spelas bl.a. fotboll, stångboll, fotboll i ruta och landhockey. Vi har gungor, sandlådor, klättervägg, cykelslinga och linbana m.m.

Förskoleklass

Förskoleklassens verksamhet fungerar som en bro mellan förskola och skola. Tanken är att eleverna ska få lära känna skolans värld genom lek och egen lust, de får växa in i skolan.

Genom framförallt lek så arbetar vi för att få en trygg grupp av elever,  som sedan ska gå vidare i skolans värld. Eleverna ska få de verktyg som de behöver för att klara både kunskapsinlärning samt sociala situationer. Vi tycker det är viktigt att ge ett stort utrymme till barnens eget inflytande och delaktighet och självklart rätten att påverka sitt eget lärande.

Eleverna i förskoleklassen går måndag-onsdag kl. 8.05-14.00, efter det har eleverna tillgång till fritidshemmet Zwampen.

Fritidshemmet Zwampen

Fritidshemmet Zwampen öppnar kl. 06:00 och stänger 17:30. Frukost serveras kl.7:30 och mellanmål kl. 14:00. På eftermiddagarna kan barnen välja vilken av den erbjudna aktivitet de önskar. Några aktiviteter kan vara att snickra, utelek, bakning, teater och pyssla.

Sidan publicerad 2017-11-13 av Josefine Larsson