Dela sidan på sociala medier

Ditt ansvar

Inget resebevis eller biljett – ingen resa

Har du inte ditt ungdomskort eller annat resebevis (till exempel betald biljett) med dig kommer föraren att neka dig att åka med. Det är alltid ditt ansvar att resan sker med ett giltigt resebevis. Med ökad ålder följer också ett ökat ansvar. Berätta för dina vårdnadshavare vad som gäller för ditt ungdomskort och resor med eller utan ungdomskortet i kollektivtrafiken.

Bär alltid synlig reflex under den mörka årstiden

Hjälp till att skapa en så säker och trygg trafikmiljö som möjligt – oavsett när du befinner dig på eller nära väg och trafik. Uppsikt, omtanke och försiktighet gör trafiken säkrare för alla. Glöm inte att alltid ha synlig reflex på dig när dagsljuset inte är gott nog och självklart under den mörka årstiden. Att bära reflexväst och lysa med en ficklampa gör dig mycket synlig i trafikmiljön.

Vid skolstart finns korthållare med reflexband att hämtas ut hos skolorna i Bräcke kommun och även i Bräcke kommuns reception. Hållaren och bandet gör det enklare att ”hålla reda på ” ungdomskortet och reflexbandet ger bättre synlighet vid hållplatser och trafikmiljön. Använd alltid bältet i fordonet du reser med.

Sidan publicerad 2016-11-02 av Jennifer Gresseth