Dela sidan på sociala medier

Inflyttarservice

Inflyttarservice gör din flytt till Bräcke kommun lite enklare. Till inflyttarservice kan du vända dig med frågor och funderingar. Här har vi samlat några länkar som du kan ha nytta av om du funderar på att flytta till Bräcke kommun.

Du är varmt välkommen att höra av dig per telefon eller e-post.

Plats för ett gott liv 

Bräcke är centralorten där kommunkontoret ligger och samhällsservicen administreras. Bräcke är också kommunens största ort med ca 1600 invånare. Gällö och Kälarne är tätorter i kommunens västra respektive östra delar. Här finns precis som i Bräcke väl uppbyggda centra och ordnad samhällsservice. 

Albacken, Sörbygden, Pilgrimstad, Fjällsta, Rissna, Sidsjö, Nyhem, Gimdalen, Stavre, Revsund är mindre orter som fungerar som nav för byar och gårdar i bygderna runt omkring.  

Oavsett vilken av orterna du ser som utgångspunkt för ett kommande liv så kan du välja såväl mellan att bo centralt och nybyggt som avskilt och inbott. Det är också väl ombesörjt för skola, omsorg och vård. Antingen finns resurserna i närområdet eller så sköts verksamheten via väl utbyggda system för skolskjutsar, hemtjänst, jourbevakning etc. 

I hela Bräcke kommun bor ca 6 500 invånare. Men det finns plats för många fler. 

Sidan publicerad 2018-08-17 av Helen Boström