Årets björn i Bräcke kommun 2017

Priset Årets björn delas ut till den eller de som med sina insatser eller bedrifter främjat samhällsutvecklingen i kommunen och som är föregångare i arbetet med att skapa mervärde för de som bor och verkar i kommunen.

Årets björn 2017

Näringslivsutskottet utnämner Leif Milling till mottagare av Årets Björn 2017, med motiveringen:

”Milling är en mästerfotograf och författare med bas i Gimdalen mitt i Bräcke kommun. Leif är allt annat än hemmablind och med sina vackra fotografier hjälper han kommunborna att se sig själva, sina hemtrakter och sin kultur, och sätta värde på det. Leif Milling sprider också sina bilder av Bräcke kommuns magiska miljö och underfundiga invånare runt hela världen, nu senast i kokboken "Älgkött och peran" som utsågs till världens bästa kokbok 2016. Men den är inte bara en kokbok, utan visar också en del av vår kulturhistoria och ger utrymme åt glesbygdspersonligheterna i jaktlaget, och platsen Bräcke kommun.”


Bakgrund

Prismottagaren ska under året ha bidragit till att skapa stolthet och engagemang eller att uppmärksamma platsen Bräcke kommun. Priset på 5 000 kr kan delas ut till personer, grupper eller organisationer som har sin bas i Bräcke kommun.

Sidan publicerad 2017-12-19 av Josefine Larsson