Bokstart i Region Jämtland-Härjedalen

Bibliotekens länsgemensamma ansökan om att bli pilotregion i Kulturrådets läsfrämjandeprojekt Bokstart har precis beviljats medel för 2016. I projektet arbetar lokala bibliotek bland annat med att erbjuda hembesök hos småbarnsfamiljer för att stödja och uppmuntra föräldrar med läsfrämjande aktiviteter. Projektet har tidigare etablerats i stadsdelar i Stockholm, Göteborg och Landskrona, men i årets beslutsomgång har två hela regioner valts ut för att pröva arbetet i landsbygd; Jämtland/Härjedalen och Västernorrland.

‑ Det känns otroligt roligt att få testa Bokstart i Bräcke kommun, säger kulturchef Anna Lundström.

De som jobbar i stads/förortsmiljö har varit tvungna att välja bort en massa deltagare, men hos oss kan ju ett bibliotek vända sig till ALLA sina småbarn i en viss åldersgrupp, och det kan verkligen få genomslag på läsförmågan på sikt. Det är för tidigt att säga exakt hur vi ska lägga upp arbetet lokalt, men vi har väldigt fina förutsättningar. Och Bokstart som koncept är väl beprövat, bland annat i England, så det ska bli spännande att sätta igång!

Mer information om Bokstart och de beviljade projektmedlen finns på Kulturrådets hemsidalänk till annan webbplats. Mer information om regionens gemensamma ansökan; kontakta den regionala biblioteksutvecklaren Catarina Lundström.

Catarina Lundström
Tel: 063-14 67 09, 070-254 75 87
E-post: catarina.lundstrom@regionjh.se


Sidan publicerad 2015-12-02 av Josefine Larsson