Bräcke kommun undervisar riksdagsmän om fiberutbyggnad

Kartbild över fiberutbyggnad i Bräcke kommun

Kartbild över fiberutbyggnad i Bräcke kommun

På torsdag den 2/2 kommer Bräckes fibersamordnare Per Sundin och kommunchef Bengt Flykt att vara med på Trafikutskottets utfrågning om IT-infrastrukturen idag och i framtiden. Utfrågningen är öppen för allmänhet och media och sänds via Riksdagens webb-tv.

Bräcke kommun är inbjuden för att tala om för riksdagsledamöterna hur vi gått från 0% till 93% fiberuppkopplade hushåll på bara några år, och visa vilka hinder och möjligheter vi ser för fiberutbyggnad i glesbygd.

– Det är ju i glesbygden telekommunikation behövs som mest och därför är det här vi hittar lösningar för hela Sverige, säger kommunens fibersamordnare Per Sundin. Vill vi i Sverige att fiberföreningar skall kunna ta ansvar för vissa delar av ytan så måste systemet vara så att vi underlättar och gör det ekonomiskt försvarbart för den insats de gör.

– För kommunens del börjar nu arbetet på allvar med att utnyttja internet på bästa möjliga sätt i vår verksamhet både internt men också i kommunikationen med medborgare, företag, delårsboende och besökare för att utnyttja de resurser vi har på bästa sätt. Vi ser med tillförsikt på framtiden, säger kommunchef Bengt Flykt.

Förutom kommunen finns bland annat Post- och Telestyrelsen, Internetstiftelsen i Sverige och Google med på talarlistan. Mer information och webbsändningen hittar du på Riksdagens webbplatslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Utfrågningen börjar klockan 8.45 den 2 februari.

Bilderna till Bräcke kommuns presentation som pdf.PDF

Kontaktpersoner:

Per Sundin, fibersamordnare, 070 375 09 98

Bengt Flykt, kommunchef, 070 651 01 59

Sidan publicerad 2017-02-06 av Josefine Larsson