Eldningsförbud - hjälp till att sprida information på flera språk!

Under dagen har MSB gått ut med ett så kallat myndighetsmeddelande, och uppmanar allmänheten att ta ansvar gällande det rådande eldningsförbudet. Mer information från MSB härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Flera officiella kanaler hänvisar på olika språk till P4 Jämtland som informationskälla, men Sveriges Radio har också en flerspråkig informationskanal som publicerar nyheter och VMA på sex olika språk. Tipsa gärna om Radio Swedenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster!

Bra att veta, även för dig som fastboende i Sverige: 112 är ett gemensamt europeiskt nödnummer som automatiskt kopplar dig till SOS Alarms motsvarighet i det europeiska land där du befinner dig. Gäller för svenskar i Frankrike likaväl som för belgare i Sverige. Informationsnumret 113 13 är dock ännu inte tillgängligt för utländska telefonnummer, det kan bara nås från svensk telefoner. Definitivt ett problem, men SOS Alarm jobbar på att lösa det.

Vi har fortlöpande anpassat informationsmaterial riktat framför allt mot våra besökare från utlandet som befinner sig i kommunen, och har med hjälp av mackar, butiker, FB-besökare, egen personal med mera spridit budskapet. Nu nalkas en värmebölja så ingenting talar för att situationen kommer att lätta under veckan som kommer. Brandrisken är fortsatt mycket hög.

Om du har möjlighet, skriv ut och sätt upp denna dagsfärska pdfPDF med information på engelska, och rubriker på flera olika språk.

Tusen tack för hjälp!

Sidan publicerad 2018-07-23 av Anna Lundström