Fullmäktige med stipendieutdelning och 25-års gåvor

Det blev ett festligt kommunfullmäktige ikväll när årets stipendiater i Bräcke kommun fick ta emot sina pris. Andra som hyllades var de tio anställda som jobbat 25 år i kommunen.

Årets stipendiater. Från vänster Peter Lundgren (kulturstipendiet), Gustav och Kersin Hylén (miljöstipediet), Gunhild Zetterström-Berg (idrottsstipendiet), Ulrika Nyberg och Ingrid Göransson (björnpriset).

Årets stipendiater. Från vänster Peter Lundgren (kulturstipendiet), Gustav och Kersin Hylén (miljöstipediet), Gunhild Zetterström-Berg (idrottsstipendiet), Ulrika Nyberg och Ingrid Göransson (björnpriset).

Bräcke kommun delar årligen ut kultur-, idrott- och miljöstipendium, som är avsedda att uppmuntra verksamhet inom de olika områdena. Stipendierna delas ut till personer, grupper eller organisationer med verksamhet inom Bräcke kommun och allmänheten har möjlighet att nominera kandidater.

Idrottstipendiet går i år till Bodsjöböle SK, en liten skidklubb med elva medlemmar, varav sju ska åka vasaloppet i år. Klubben har varje år sedan 1964 haft medlemmar som åkt vasaloppet och i klubben finns den jämtlänning som åkt flest lopp, 47 gånger. Klubben deltar även i andra långlopp i Sverige och utomlands. På plats för att ta emot priset var Gunhild Zetterström-Berg och Stig Berg.

Kulturstipendiet 2018 går till Peter Lundgren för hans arbete med att forska och berätta om Forsasleden och Forsa-gården med de hus, växter och släkter som funnits där.

Gustav och Kerstin Hylén, som driver Bakgården i Revsund, med bageri, bryggeri och gästgiveri får årets miljöstipendium för det hållbarhetstänk som präglar deras företagande i bland annat egenodlade grönsaker, ekologiska råvaror och solels-producerad öl att servera gästerna.

Priset Årets Björn i Bräcke kommun delas ut till den eller de som genom sina insatser skapat stolthet och engagemang eller uppmärksammat platsen Bräcke kommun. Även här har allmänheten chans att nominera. Björnpriset 2018 går till Sundsjö Hembygdsförening för deras insatser under skogsbränderna i somras. Sundsjö Hembygdsföreningen, med ordförande Ulrika Nyberg i spetsen, tog snabbt initiativ till att via sin facebooksida förmedla vad alla som kämpade med lågorna behövde och organiserade utdelning av kaffe, mackor, skavsårsplåster med mera. Saxat ur motiveringen till priset är att "Det hembygdsföreningen, och alla som engagerade sig för att på olika sätt hjälpa till i den svåra situationen, visade är att vi kan lita på varandra i Bräcke kommun. När krisen faktiskt kommer finns medmänniskor, organisationer och grannar här för oss. Samhället är större än kommunala förbund och myndigheter. Samhället är vi tillsammans".

Stipendiaterna fick ta emot diplom, blommor och en check på femtusen kronor.

25 års-gåvor till kommunanställda

Högra raden uppifrån: Ann-Christine Hansson, Carina Högberg, Anna-Karin Göstasson, Lars Andersson, Lena Eriksson. Vänstra raden uppifrån: Kristina Wåger, Eva-Lisa Westin, Yvonne Holmberg, Marie Salthammer. Saknas på bild gör Camilla Wängman.

Grattis till 25 års arbete i Bräcke kommun säger vi till (högra raden uppifrån): Ann-Christine Hansson, Carina Högberg, Anna-Karin Göstasson, Lars Andersson, Lena Eriksson. Vänstra raden uppifrån: Kristina Wåger, Eva-Lisa Westin, Yvonne Holmberg, Marie Salthammer. Saknas på bild gör Camilla Wängman.

Några andra som fick ta emot pris och en gåva på 6400 kronor under kvällens fullmäktige var de tio som arbetat 25 år i kommunen: Vårdpersonal, elevassistenter, lärare med flera, som varje dag bidrar med värdefull erfarenhet i kommunens alla verksamheter.

Sidan publicerad 2018-12-19 av Stina Hylén