Gratis sommaraktiviteter

Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor, MUCF, utlyser ett särskilt stöd till Sveriges kommuner för att de ska anordna kostnadsfria aktiviteter under sommarlovet för barn och unga mellan 6 och 15 år.

Bräcke kommun använder medlen som en förstärkning till det ordinarie utvecklingsbidrag som föreningslivet kan söka och har precis tagit beslut om årets fördelning. Sammanlagt drygt 200 000 kronor går till de sökande föreningarna.

Bräcke sportklubb anordnar aktiviteter på Outdoor, basketskola, fotbollsbio och resor till elitmatcher i fotboll och basket. Albackens IF ordnar dagläger med olika aktiviteter, Bräcke ridklubb arrangerar dagridläger, och Rissnaortens hembygdsförening jobbar med Mat med tradition i daglägerform. BUFF, som driver fritidsgården i Kälarne, anordnar strandparty och avslutningstårtkalas, och Kälarne IK anordnar fotbollsskola och roddläger.

Mer information som själva bidraget finns på MUCF:s hemsidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, och föreningarna berättar mer om sina aktiviteter på sina respektive sidor på facebook.

Till alla duktiga föreningar - ett stort och varmt tack för det fina arbete ni gör för våra barn och unga. Ha en bra sommar!

Sidan publicerad 2017-06-15 av Anna Lundström