Har du behov av foder till boskap?

Ett par nyfikna kor

Den svåra torkan gör att skördarna i vårt län blir betydligt lägre än normalt. Bräcke kommun erbjuder därför lantbrukare att slå ängs- och parkmark som kommunen äger och som inte redan är utarrenderad eller slagen.

Bräcke kommun vill i den mån vi kan hjälpa de bönder som är i behov av foder till sin boskap.

Tre mindre områden

De områden vi kan erbjuda hö på finns i Gällö och Kälarne och är relativt små. Kvaliteten på fodret är varierande och marken kan bitvis vara tuvig eller brant. Då områdena är tätortsnära kan det finnas skräp eller annat på markerna som den som tar hand om höet själv måste bevaka.

Är du intresserad?

Du som vill ta ha hand om fodret måste höra av dig till oss senast 25 juli. Det är först till kvarn som gäller. Fyll i formuläret här nedan.

Vilket område är du intresserad av?Dina kontaktuppgifter
User informationDe personuppgifter du lämnar till oss behöver vi för att handlägga intresseanmälan. Vi hanterar dina uppgifter med stöd av gällande dataskyddslagstiftning. Mer information om hur vi behandlar dina uppgifter kan du se på www.bracke.se/personuppgifter

 

Kan du erbjuda foder till andra?

Är du markägare och har slåtterytor som kan fungera som foder? Då kan du tipsa lantbrukare, hästägare eller andra genom att exempelvis dela information i sociala medier så att intresserade kan höra av sig till dig. Foderbristen i Norrland och Foderhjälpen 2018 är två exempel på sådana grupper.

Sidan publicerad 2018-07-10 av Liv Edström