Informationsläget fredag 12:00

Bränderna i Bräcke kommun pågår fortfarande och räddningstjänsten kraftsamlar för att begränsa spridningen. Gensvaret har varit enormt och räddningstjänstens listor med frivillga är för närvarande fulla.

Brandslangar i skogen vid Binnån

Bräcke kommun bistår räddningstjänsten med administrativ personal, kartstöd och samordning av de många frivilliga som hör av sig och vill hjälpa till. Kommunen har också en person på plats för att upprätthålla samband och vi planerar fortsatt för olika scenarier. I övrigt fungerar kommunens verksamheter som vanligt.

Många har anmält sig frivilliga

Räddningstjänstens listor med frivilliga är fulla för närvarande, så du som privatperson behöver INTE anmäla dig i nuläget, om du inte är eller har varit brandman. Telefonen 0693-161 43 kommer att stängas av kl 12:00 idag, fredag. Däremot kan du som representerar en organisation mejla in erbjudanden om resurser till receptionen@bracke.se så skickar vi vidare till räddningstjänsten efterhand.

Bege dig INTE till brandplatser/samlingsplatser för att erbjuda hjälp, räddningstjänsten har fullt upp med sitt arbete. Hemvärnet och lottorna är inkallade. I den mån räddningstjänsten behöver ytterligare hjälp avgör de själva vilka som ska assistera.

Röklukt?

Röklukten sprider sig med vinden över stora områden. Du behöver inte ringa om du känner av den. Du kan kontakta 113 13 om du har frågor.

Eldningsförbud!

Observera att ett generellt eldningsförbud råder i hela Jämtland. All eldning utomhus är förbjuden. Hjälp oss att förbygga fler bränder genom att informera andra. Här finns ett informationsblad att sätta uppPDF.

Mer information

För övrig information hänvisar vi till krisinformationsnumret 113 13, och Sveriges radios kanaler P4 Jämtland och Radio Sweden.

Senaste nytt om bränderna finns hos Räddningstjänsten i Jämtlandlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Sidan publicerad 2018-07-20 av Liv Edström