Informationsläget kl 12:00, tisdag

Även idag oförändrat läge, vi bevakar utvecklingen och har fortsatt beredskap för ytterligare behov av stöd till Räddningstjänsten, deltar på deras ledningsmöten med mera. Kommunen är fortsatt i extraordinärt läge, med krisledningsnämnden tillgängliga som högsta beslutande organ, och ordförande deltar i krisledningsgruppens löpande arbete. Samtidigt rullar vardagsjobbet i kommunen på, med de förändringar som krisläget ger i olika verksamheter.

Avslutat uppdrag

Uppdraget att förmedla inkommande erbjudanden om resurser till Räddningstjänsten är formellt avslutat sedan 11:07 idag. Mer information om hur vi jobbat med uppdraget publiceras längre fram, och samtliga som lämnat kontaktuppgifter kommer att få återkoppling med ett stort tack från räddningstjänsten och kommunen för att de ställt sig till förfogande.

Är det bevattningsförbud nu?

Nej, Bräcke kommun har inte infört bevattningsförbud. I de 23 grundvattentäkterna som ingår i systemen runtom i kommunen är läget oförändrat, dvs normala nivåer i de stora vattentäkterna, och lite under det normala i de mindre. Med kommande värmebölja kan situationen förändras, men Teknik- och infrastrukturavdelningen är i nuläget inte oroade för den kommunala dricksvattenförsörjningen. Däremot är det bra om alla är återhållsamma med vattenanvändningen överlag, och det gäller ju oavsett om det är kommunala system eller brunnar. Vi har skrivit om det i tidigare inlägg, och fler tips hittar du till exempel på MSB:s krisinfoblogglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Mer information om brandläget

För övrig information hänvisar vi som vanligt till krisinformationsnumret 113 13, och Sveriges radios kanaler P4 Jämtlandlänk till annan webbplats och Radio Swedenlänk till annan webbplats.

Senaste nytt om bränderna finns hos Räddningstjänsten i Jämtlandlänk till annan webbplats

Sidan publicerad 2018-07-24 av Anna Lundström