MidSweden 365 AB

Nu är bygget av världens längsta skidtunnel i naturberg snart i hamn! I och omkring Gällöberget (Bräcke kommun) med en spännande historia skapar nu MidSweden 365 AB en året runt sportarena. Öppningen är planerad redan nu till hösten 2017. Just nu kyls och beskiktigas tunneln.

Bengt Flykt, kommunchef i Bräcke kommun att axla rollen som VD i bolaget. Det då Bräcke kommun förväntas bli 90 % ägare av bolaget MidSweden 365 AB.  Bengt Flykt kommer alltså inte att sluta sitt uppdrag som kommunchef.

Övriga i driftsorganisationen är:

Gunnar Hammarberg, anställs som platschef för skidtunneln i Gällö. Gunnar har en bakgrund som elitaktiv längdskidåkare men också förbundskapten, tränare och vallare för juniorlandslaget i längd men även som sportchef vid Åsarna Ski Academy, medåkare till paralympikern Zebastian Modin mm.

Advisory board

Som stöd till styrelsen har det inrättats ett Advisory Board, syftet är att de personer som ingår ska med sina specifika kompetenser och kontaktnät bidra till att kvalitetssäkra anläggningen och dess utveckling. Dessa personer är:

Franz Bergstrand, entreprenör och styrelseledamot i Biathlon Events AB och WCR2019 Jämtland Härjedalen AB mm.

Per-Erik ”Peken” Rönnestrand, förbundskapten Sveriges kanotförbund, länsidrottschef, f.d. förbundskapten Sveriges och Kinas längdlandslag mm.

Patrik Modin, ledamot vid Parasport Sverige och Sveriges Paralympiska Kommitté mm.

Camilla Fjällberg, seniorkonsult inom varumärkesstrategi och marknadskommunikation.

Läs mer på facebooksidan.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Sidan publicerad 2017-05-02 av Josefine Larsson