Nu kan du beställa grovsophämtning

Nu införs en ny hantering av grovsopor i Bräcke kommun. Du som vill få skrymmande avfall hämtat måste från och med i år förbeställa hämtningen. Grovsophämtningen kommer att ske under vecka 22 hos de hushåll som har beställt.

Du som bor i villa eller fritidshus kan beställa hämtning av grovsopor. En gång per år hämtar kommunen grovavfall hos hushåll. Till hushållens grovavfall räknas skrymmande hushållsavfall som inte går ner i det vanliga sopkärlet t.ex. möbler eller sådant avfall som av andra anledningar inte ska läggas där, som porslin och saker av metall. Bildelar, bygg och rivningsavfall, toalettstolar, varmvattenberedare och liknande hämtas inte.

Grovavfallet måste kunna hanteras av en person och ska ställas ut senast söndag 27maj v.21. Det som ställs ut men INTE hämtas (för att det inte räknas som grovavfall från hushåll) ska transporteras bort av fastighetsägaren själv till lämplig och godkänd anläggning. Grovsoporna lämnas ute under hela grovsopsperioden tills de blivit hämtade.

  • All grovsopshämtning skall beställas i förväg och du som abonnent talar om på vilken adress soporna skall hämtas, vad du vill lämna samt hur mycket.
  • Beställning senast v.21, onsdag 23 maj på telefon 063-57 60 60 eller via mejl till trafiken@lundstams.se
  • Grovavfallshämtning 2018 sker vecka 22 och framåt. Ställ ut avfallet söndag 27 maj.

Läs mer om avfall och återvinning här.

återvinningsymbol
Sidan publicerad 2018-04-18 av Liv Edström