Nu vänds blickarna mot Jämtland

I februari och mars pågår inte mindre än två VM i Jämtland. Alpina i Åre just nu och därefter skidskyttet i Östersund. De stora eventen är ett gyllene tillfälle att visa omvärlden allt det vackra med att bo och leva i Jämtland – och Bräcke.

Vi som redan bor här vet varför vi trivs – men de som går i tankar att lämna storstaden kan behöva en knuff i ryggen. Som en del i det har magasinet ”Ta steget” tagits fram lagom till VM-vintern i Jämtland Härjedalen. I magasinet intervjuas bland andra lärarparet Eva och Magnus som flyttade från Spanien och Uppsala till Bräcke. Från 24 kvadratmeter till ett stort hus med egen brygga och båt.

Vill du läsa om dem och andra som tagit steget hittar du magasinet digitalt på www.tasteget.nulänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster eller så hämtar du ett fysiskt exemplar i kommunhusets reception här i Bräcke.

Och du – sprid magasinet till den där vännen eller familjemedlemmen som du tycker borde ta sitt förnuft till fånga och flytta hit.

Magnus Johansson och Eva Soler Moreno jobbar båda två som lärare på Bräcke skola. De är några av de intervjuade i magasinet "Ta steget", som handlar om att just ta steget – och flytta till Jämtland.

Magnus Johansson och Eva Soler Moreno jobbar båda två som lärare på Bräcke skola. De är några av de intervjuade i magasinet "Ta steget", som handlar om att just ta steget – och flytta till Jämtland. Klicka på bilden för att läsa magasinet.

VM i Åre och Östersund

Är du sugen på att titta på tävlingarna hittar du program och biljetter via följande länkar:

Länk till Alpina VM Åre 2019länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Länk till Skidskytte VM Östersund 2019länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

I samband med skidtävlingarna finns kommuner, region, länsstyrelse och VM-effekten på plats för att möta besökare som är nyfikna på att flytta till Jämtland. I Åre skapas den här mötesplatsen på stationshuset 14-17 feb och i Östersund på Storsjöteatern 16-17 mars.

Sidan publicerad 2019-04-09 av Stina Hylén