Östjemten fortsätter i kommunal regi

Östjemten i Kälarne kommer från och med den 1 juli att drivas i kommunens egen regi. Det kommer fortfarande att vara möjligt att hyra rum, boka lokaler och att äta lunch.

 

Tidigare har den kommunalt ägda fastigheten arrenderats ut och orsaken till förändringen är att det inte finns någon arrendator till hotellet Östjemten.

Den 1 juli sker en verksamhetsövergång och de som arbetar med att laga maten till vård, skola och omsorg kommer att bli anställda direkt av Bräcke kommun.

Samtidigt söker kommunen nu efter en person som ska samordna de lokal- och verksamhetsfrågor som ligger utanför den offentliga matproduktionen. Exempelvis är det bokningar av rum och konferenslokaler till föreningar och övriga samt eventuellt hantering av middags- och frukostlådor till boende i hotellet.

Här kan du se jobbannonsen.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

– Det är väldigt viktigt för ortens utveckling att det finns en samlingspunkt och service, säger kommunstyrelsens ordförande Sven-Åke Draxten. På sikt letar vi fortfarande efter en lösning där någon privat intressent kliver in, men tills vidare kommer det att vara kommunalt anställd personal som sköter ruljangsen.

Sidan publicerad 2018-05-23 av Liv Edström