Över 700 klimatsmarta hemestrare ”fotade” sina utflykter!

För andra året i rad har projektet hemester15 bedrivits under sommaren. Det är ett samarbete mellan energi- och klimatrådgivaren i Ånge och Bräcke, tillsammans med turistinformationen i de båda kommunerna.

Tävlingen

Genom den Instagramtävling som pågått under projekttiden har man kunnat följa de vackra besöks- och utflyktsmåls som förevigats av ”hemestrare” under sommaren, då de delat sina bilder under hashtagen #hemester15. Varje vecka har det utsetts en veckovinnare och i slutet av sommaren var finalen, där vinnaren blev Agnes Evertsson från Ovansjö.

Bilden är tagen vid ett svalkande dopp.

– Det kom in över 700 bidrag vilket verkligen visar att det finns otroligt mycket vackert att se och göra på nära håll, säger Sara Stierna på Ånge Naturrum och Turistbyrå.

– En av de största insatserna du kan göra för klimatet är att semestra på hemmaplan, så ”hemestra” du med, fyller energi- och klimatrådgivaren Malin Leifsson i.

Syftet med hemester är att skapa en diskussion om hållbart resande och att lyfta fram lokala utflyktsmål.

– Vi vill få fler att semestra på hemmaplan och åka över kommungränserna mellan Bräcke och Ånge för att upptäcka det som finns i vår närhet, säger Helen Boström, Turismsamordnare i Bräcke.


Sidan publicerad 2015-12-04 av System