Semestra hemma i sommar!

Vi reser allt mer, och resorna vi gör blir allt längre. Samtidigt så finns mycket att upptäcka runt hörnet. Omkring oss finns en hel värld av spännande utflyktsmål, som väntar på oss. Ta chansen och upplev din hemkommun, eller varför inte grannkommunen i sommar. Under 2015 fortsätter projektet #hemester15, för att lyfta fram de lokala smultronställena och skapa diskussion om hållbart resande.

Som en del av miljöarbetet kommer klimat- och energirådgivaren att ge tips via Facebook på hur man kan tänka miljösmart, och som en annan del av kampanjen utlyses en fototävling.

– Alla som befinner sig i Bräcke och Ånge kommuner och förevigar ett ögonblick under sommaren 2015, kan delta i tävlingen genom att lägga upp sin bild på Instagram och tagga med #hemester15, säger Helen Boström, Turistsamordnare i Bräcke.

Varje vecka mellan 15 juni och 15 augusti koras veckans vinnare.

Naturum Ånge & Turistbyrå och Bräcke Turistbyrå finns på Facebook, där hittar du mer information om #hemester15.

Ett viktigt budskap

Tillsammans med den kommunala energi- och klimatrådgivningen bedrivs projektet #hemester15 under året 2015. Kampanjen ska förmedla ett viktigt budskap, som handlar om att få människor att reflektera över sitt resande och se möjligheter i det lokala utbudet.

– Att flyga långt bort på semestern ger upphov till väldigt stora koldioxidutsläpp, vilket inte är så kul att tänka på. Istället vill vi med hjälp av kampanjen lyfta fram att man inte behöver göra det och skapa en positiv bild av att stanna hemma och upptäcka sin kommun och grannkommun. Det finns massor att se och göra på hemmaplan, som man lätt missar, säger Malin Leifsson, Klimat- och energirådgivare i Bräcke och Ånge kommun.

Kontakt: Helen Boström, Turismsamordnare i Bräcke kommun.
E-post: helen.bostrom@bracke.se
Telefon: 070-375 92 52

Malin Leifsson, Klimat- och energirådgivare i Bräcke och Ånge kommun.
E-post: malin.leifsson@bracke.se
Telefon: 073-4605 718

Sidan publicerad 2015-06-16 av Anna Lundström