Tre företag från Bräcke kommun har nominerats till priser på Guldgalan

Tre företag från Bräcke kommun har nominerats till priser på Guldgalan! Årets Tillväxtföretag, Årets Gröna Guld och Årets Företagare. Ett varmt lycka till önskar Bräcke kommun. Följande företag är nominerade:

Årets gröna guld:
Lars Svensson,
Sunnestbyns charolais

I Sunnestbyn utanför Gällö öppnar sig det vackra jordbrukslandskapet kring det välskötta lantbruksföretaget. Här finns inte bara köttproduktion med 150 djur,  utan Lars företagande är diversifierat och vilar på flera ben; transporter, vägunderhåll, byggarbeten och trävaruhantering i hyvleriet Revsunds trä.  Detta skapar värdefulla jobb för de anställda. Lars är en entreprenör med ett starkt engagemang för bygdens utveckling, t ex med bredbandsutbyggnad och i byalagets arbete med att skapa mötesplatsen Revsundslogen.

Årets företagare:

Lena Boije, Bräcke Handelsträdgård Årets företagare i Bräcke

Bräcke Handelsträdgård grundades 1905 och drivs sedan 2007 av Lena Boije. Det är idag en modern och miljöinriktad växthusanläggning med tyngdpunkten utplanteringsväxter. Försäljning av plantskolealster och övriga trädgårdsprodukter är fortfarande en stor del av verksamheten. Blomsterbutiken är numera integrerad med växthusen, och förutom snittblommor finns ett fullödigt sortiment av varor med trendiga presentartiklar, inredningsdetaljer och kläder för trädgårdsbruk. På handelsträdgården hittar man florist, trädgårdsmästare och trädgårdsingenjör med mångåriga erfarenheter.

Årets tillväxtföretag:
Mats Gustavsson,
Pilgrimsta Hus Bygg

Mats Gustavsson driver företaget Pilgrimsta Hus Bygg AB. Bolaget bildades år 2000. Företaget utökade sin verksamhet under hösten 2006 med uppförande av monteringsfärdiga hus. Vilket idag är bolagets huvudsakliga verksamhet förutom mindre reparationer av byggnader. Företaget har sitt huvudkontor i Pilgrimstad men utför byggarbeten i Östersund med omnejd samt i Stockholmsregionen. Marknadens förtroende har inneburit en lönsam tillväxt för företaget med goda möjligheter att fortsätta växa i framtiden.

Sidan publicerad 2015-10-15 av Josefine Larsson