Uppdatering av slamtömningsregister

Just nu uppdaterar vi slamtömningsregistret, därför skickar vi ut brev till  fastighetsägare som enligt vårt register inte har kommunalt avlopp. Du kan självklart uppdatera dina uppgifter digitalt.

Vi uppdaterar just nu slamtömningsregistret och vi ber om din hjälp för att få information om din fastighet och avloppsanläggning. Har du enskilt avlopp, kommunalt avlopp eller saknar du helt avloppsanläggning, oavsett vilken lösning du har ber vi dig att  fylla i webbformuläret.

Om du inte har svarat senast den 10 december 2017 kommer vi att utgå från att du har en 3-kammarbrunn med volym under 5 m3. Det innebär att slamtömning kommer att ske årligen från och med nästa år.

Årlig tömning

Registret uppdateras på grund av att miljökraven skärps och att vi måste värna om vår miljö och upprätthålla föreskrifterna i miljöbalken. Från och med 2018 kommer därför en obligatorisk tömning utföras en gång per år enligt en fastställd tömningslista på samtliga brunnar, oavsett om de hör till permanentboende eller fritidshus. Den vanligaste tömningen med avvattning, med en volym under 5 m3 kostar 1 300 kr inkl. moms.

Vad behöver du göra?

  1. Har du enskilt avlopp (egen avloppsanläggning), kommunalt avlopp eller saknar du helt avloppsanläggning? Fyll i formuläret nedan senast den 10 december.
  2. Från och med 2018 kommer din, liksom alla avloppsanläggningar, att tömmas årligen. Du kan ansöka om att få förlängt slamtömningsintervall, det kan du läsa mer om här.länk till annan webbplats

Kontakt

Jag vill ansöka om förlängt slamtömningsintervall eller har frågor om min avloppsanläggning:

E-post: bygg-miljonamnden@bracke.se
Telefon: 0693-161 00

Jag har frågor om kostnader för slamtömning eller registrering av avloppsanläggningar:

E-post: slam@bracke.se
Telefon: 0693-161 18 Mån-fre 8:00 – 9:30 och 13:30 -14:00

Sidan publicerad 2017-11-13 av Josefine Larsson