Var med och håll Bräcke rent i vår!

Bild: Håll Sverige Rent

Varje vår deltar Bräcke Kommun i Håll Sverige Rents aktion mot nedskräpning.

Runt om i landet plockar förskolor, skolor, föreningar, företag och privatpersoner skräp - både för att göra sin närmiljö lite finare och för att visa att nedskräpning inte är okej. 2015 deltog 804 570 hjältar runt om i landet!

Från 15 februari är anmälningen öppen till Vi Håller Rent! Anmäl er på www.hsr.se/2016länk till annan webbplats senast den 3 april 2016.  Alla anmälda deltagare får kostnadsfritt Håll Sverige Rent skräpplockarmaterial bestående av sopsäckar, soppåsar och klistermärken.

I Bräcke Kommun kommer vi distribuera materialet vecka 17. Deltagande skolor, förskolor, fritidshem får material utkört till respektive enhet. Skolor, förskolor och fritishem lämnar sitt skräp vid ordinarie uppsamlingsplats, övriga kontakta tekniska kontoret för information om utlämning av skräpplockarmaterial och uppsamlingsplats.

Planerad aktivitet i Bräcke tätort: Måndag 9 maj 2016 klockan 18.00- 20:00 är det städdag vid båthamnen i Bräcke. Det kommer finnas en tipsrunda och alla deltagande barn får diplom. Kommunen bjuder på fika. Välkomna!

Var med du också i kampen mot skräpet! Vi håller rent är också ett bra tillfälle att arbeta pedagogiskt med frågor som nedskräpning, återvinning och konsumtion.

Tillsammans visar vi att nedskräpning är onödigt och fel!

Vid frågor kontakta:

Ulrika Jonsson
Administratör VA/renhållning
Tel 070-375 02 82  
ulrika.jonsson@bracke.se              

Hjördis Hansson
Administratör Bygg- miljö
Tel 0693-161 12   
hjordis.hansson@bracke.se


Sidan publicerad 2016-03-02 av Josefine Larsson