Vill du prova på livet i en lägenhet?

Thord Widén står på balkongen.

Möblerna är på plats och gardinerna är upphängda. Nu är den provlägenhet som Bräcke kommun ställt i ordning färdig för den som vill prova på att bo i lägenhet.

De som bott i hus hela livet kan vara intresserade av att flytta till en hyreslägenhet i tätorten, men osäkra på hur det kommer att kännas. Därför har kommunen nu inrett en tvåa på Östra Kungsvägen i Bräcke där den som tröttnat på snöskottning och gräsklippning kan prova hur det känns att bo i lägenhet.

– Det enda man behöver ta med sig är en väska med kläder, säger Thord Widén på teknik- och infrastrukturavdelningen, som var den som först kom med idén. Allt annat finns på plats.

Tanken är att underlätta beslutet för den som är på väg att flytta. I förlängningen kan det skapa en större omsättning på fastighetsmarknaden om fler hus kommer ut till försäljning.

– Många vill flytta till hus när man bildat familj, men eftersom det är svårt att låna till att bygga nytt i landsbygdskommuner kan det vara svårt att få fatt i sitt drömhus. Kanske kan provlägenheten leda till att fler familjer hittar hem i Bräcke kommun, säger Thord Widén.

Är du intresserad?

Bostadsförmedlare Gudrun Axelsson kan nås mellan kl. 8.00–9.30 och 13.30–14.00 på telefon: 0693- 169 20 eller på e-post gudrun.axelsson@bracke.se

Sidan publicerad 2015-02-13 av Liv Edström