Dela sidan på sociala medier

Regional utveckling

Regional utvecklingsstrategi, schackbräde

Jämtland Härjedalens regionala utvecklingsstrategi, RUS, ska revideras. På den här sidan kan du följa det kommande revideringsarbetet med RUSen och vara med och arbeta fram de nya långsiktiga prioriteringarna för det regionala tillväxtarbetet.

Vad är regional utvecklingsstrategi, RUS?

Trädkarta över flöden mellan strategier på olika nivår

Syftet är att skapa en samlad bild över regionens tillgångar och hur dessa bör utvecklas.

RUSen ska även ta hänsyn till, och bidra till uppfyllandet av, nationella och internationella strategier. Samtidigt ska den vara ett verktyg för vår lokala vilja och önskningar om utvecklingen i vår region.

Jämtland Härjedalen 2050
Genom att tänka 10-30 år tillbaka i tiden så är det lätt att inse att det kommer kunna hända massor med utveckling fram till 2050. Därför är målhorisonten så långt fram under arbetet med revideringen. Det är för att kunna ta höjd för allt spännande som kan komma att ske, så Jämtland Härjedalen blir en fantastisk plats att bo, leva och verka på.

Lämna din åsikt!

Fram till och med 16 september 2019 kan du som medborgare lämna inspel på den nuvarande RUSen och dess prioriteringar. Det är en kort enkät på max 7 frågor, och du är helt anonym.

Enkäten hittar du här:

Inspel på nuvarande RUSlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster (extern sida)

I november 2019 släpps nästa enkät, där dina tankar och synpunkter kring framtida prioriteringar i kommande RUS efterfrågas.

Sidan publicerad 2019-08-27 av Stina Hylén