Dela sidan på sociala medier

Din egen beredskap

Om det blir ett långvarigt strömavbrott eller någon annan störning eller kris i samhället så måste du själv ha en hemberedskap. Det betyder att du ska vara beredd på att ordna vatten, värme och något att äta. Du behöver också kunna kommunicera med andra och få information från media och myndigheter. Med rätt förberedelser kan du klara en besvärlig situation bättre, oavsett vad som har hänt.

Din krisberedskap

En kris kan göra att samhället inte fungerar som vi är vana vid. Det finns mycket som kan hända. Till exempel transportstörningar, översvämningar, skogsbränder, it-attacker, terrorangrepp och militära konflikter.

Läs mer om hur du kan förbereda dig.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Broschyren om krisen eller kriget kommer

Innehållet tar upp hur vi ska bli bättre förberedda på följderna som allvarliga olyckor, extremt väder, it-attacker eller militära konflikter ger.

Läs broschyren om krisen eller kriget kommer.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Vid olycka eller attentat

Råd och tips på hur du skyddar dig och kommer i kontakt med dem som hjälper vid olyckor. Du själv kan underlätta räddningspersonalens arbete på en olyckplats. 

Rätt sätt på olycksplatslänk till annan webbplats

Vid attentat är det viktigt att sätta sig själv och andra i säkerhet och att larma polisen.

Råd vid attentatlänk till annan webbplats

Vid akuta nödsituationer ska du larma genom att ringa 112. Men om du bara vill få eller lämna information är det 113 13 som gäller.

Det finns flera olika sätt att bli varnad när det inträffar en större olycka, det kallas "viktigt meddelande till allmänheten".

Sidan publicerad 2019-01-25 av Stina Hylén