Dela sidan på sociala medier

Krisberedskapsveckan 2018

Vad skulle du göra om det blev ett långvarigt elavbrott och du plötsligt inte kunde laga mat, mobilen slutar att fungera eller att betalkortet inte går att använda?

Mellan den 28 maj-3 juni är det Krisberedskapsvecka i hela landet. Krisberedskapsveckan är en årlig nationell informationskampanj som ska öka kunskapen om hur vi människor kan hantera oförutsedda händelser som vänder upp och ner på vardagen.

Broschyren om krisen eller kriget kommer

Innehållet tar upp hur vi ska bli bättre förberedda på följderna som allvarliga olyckor, extremt väder, it-attacker eller militära konflikter ger.

Läs broschyren om krisen eller kriget kommer.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Kommunens ansvar

Din kommun ansvarar för att bland annat äldreomsorg, vattenförsörjning, räddningstjänst och att skolorna fungerar vid en samhällskris. Du som privatperson har också ett viktigt ansvar, du behöver planera för att kunna klara dig utan samhällets hjälp i minst några dygn.

Hjälpen från samhället kommer först att gå till dem som bäst behöver den, så de flesta måste vara beredda på att kunna klara sig själva ett tag.

Program för Krisberedskapsveckan i Bräcke kommun

Under krisberedskapsveckan erbjuder vi dig möjligheten att öka din kunskap i att kunna hantera en samhällsstörning. Med rätt förberedelser kan du klara en besvärlig situation bättre, oavsett vad som orsakat den.

Skolorna och förskolorna får ett paket med foldrar, filmer och diskussionsfrågor att arbeta med:

På Facebook lägger vi ut en serien med informationsfilmer och avslutar serien med en tävling. Vi tipsar också om böcker och poddar om krisberedskap. 

På biblioteken blir det utställningar med krisberedskapslådor, informationsmaterial och film- och boktips.

Sidan publicerad 2019-01-25 av Stina Hylén