Dela sidan på sociala medier

Lästips och topplistor

Sommarläsningstips

Biblioteket passar på att önska alla besökare en trevlig sommar med lite boktips:

Marie-Louise berättar om ungdomsboken Det handlar om oss av Åsa Ringdahl som utspelar sig i Östersund. Om den första himlastormande kärleken, läsvärd både för unga och för vuxna som minns hur det var. Jenny Colgans Sommar på den lilla ön i havet är en romantisk vuxenkomedi i skotsk glesbygd.

En lättläst bok av Karin Brunk-Holmqvist tipsar Bodil om, den heter Midsommar och handlar om hur Beata och Otto ska ta emot sonen med den nya sonhustrun. Det gnisslar lite från början, men …

Hemma hela sommaren av Elin Johansson och Ellen Ekman har Jennifer läst, en bok med mycket bilder som handlar om vad man gör när alla kompisar ska åka till häftiga ställen och man själv blir kvar hemma. En rådig mamma ordnar med cykelsafari!

Annika berättar om Rymlingarna av Ulf Stark, en bok för alla åldrar om Ulf som tar med sig sin sjuka farfar på sommaräventyr. Lämplig för högläsning!

Bränn alla mina brev av Alex Schulman är en omdebatterad bok, var går egentligen gränsen för blandning av fiktion och verklighet när man skriver om verkliga personer? Läsvärd oavsett!

Anna tipsar om en receptbok av Hanna Olvenmark som heter Portionen under tian, inspirerande och lättlagat med mycket olika smaker. Finns även som populärt Instagramkonto.

Linda Newberrys bok Tills vi vinner, är en lättläst ungdomsbok som utspelar sig på 1910-talet i England. Lizzy jobbar ihop till en cykel och tar sig ut i världen och in i suffragettrörelsen. Intressant nu när vi firar 100 år av allmän rösträtt, tycker Susanne.

Yvonne har läst Jonas Karlssons Regnmannen, om Ingemar som omsorgsfullt vårdar trädgården som var hans avlidna frus skötebarn. En försiktig berättelse som smyger sig på läsaren.

Ha en fin sommar, vi ses på biblioteket!

 

Topplistor

Det här lånades ut mest under första kvartalet 2019

Romaner för vuxna
1. Silvervägen av Stina Jackson
2. Bränn alla mina brev av Alex Schulman
3. Krutgummor på krigsstigen av Catharina Ingelman-Sundberg
4. Blindtunnel av Tove Alsterdal
5. Snödrev av Helene Tursten

Romaner för barn/ungdom
1. Prinsessan och mördaren av Magnus Nordin
2. Uppdraget av Camilla Lagerqvist
3. Hemsökta av Magnus Nordin
4. Jordkällaren av Magnus Nordin
5. Handbok för superhjältar. D. 1. Handboken av Elias och Agnes Våhlund 

Ljudböcker
1. Lång väg till rättvisa av David Baldacci
2. Katharinakoden av Jørn Lier Horst
3. Skuggorna ruva av Jonas Moström
4. Blindtunnel av Tove Alsterdal
5. Bränn alla broar av Siri Helle

Filmer
1. Mongol
2. Bröderna Lejonhjärta
3. Ice Age
4. En oväntad vänskap
5. Toy story 3


Sidan publicerad 2019-06-19 av Susanne Rattfelt