Dela sidan på sociala medier

Föreningsliv

Bygdespel, fotbollsskolor, vävstugor och knatteridning - allt som livet innehåller förutom arbete och sömn hittar du i kommunens alla föreningar. Engagemanget är enormt!

Varje år satsar Bräcke kommun ungefär 1,8 miljoner kronor i kontant föreningsstöd. Till samlingslokalerna som erbjuder husrum åt diverse aktiviteter, till studieförbunden för att de ska kunna anordna cirklar och kulturevenemang, till idrottsföreningar och andra som bedriver ledarledd verksamhet för barn och unga med mera.

Midsommarfirande pa Torpet i Bracke

Här finns information om bidrag som du kan söka, det ordinarie bidragsprogrammet och tillfälliga utlysningar, samt lotteritillstånd.

Föreningsregistret är tyvärr inte tillgängligt nu, och det är med anledning av GDPR. För att kunna tillhandahålla den tjänsten behöver vi börja om med innehållet, och det är ett ganska stort jobb eftersom det kommer krävas samtycke. De flesta föreningar har kontaktuppgifter som är relaterade till personuppgifter, och det kan vi inte lämna ut. Om du letar en särskild typ av föreningar eller vill veta t ex hur många idrottsföreningar som finns får du gärna mejla, så förmedlar vi gärna de uppgifter vi kan.

Fram till och med september kommer vi att prioritera hantering av bidragsansökningar, så ett arbete med föreningsregister i laglig version kan tidigast starta under hösten.

Sidan publicerad 2018-05-25 av Anna Lundström