Dela sidan på sociala medier

Kulturskolan i Bräcke kommun

Kulturskolan är en viktig resurs för att främja skapande aktivitet och stimulera barnets ALLA sinnen. Vi utvecklar barnens kreativitet i tanke och handling och ger stöd i färdighetsträning såväl som social träning. Musiken är fantastisk i sig; men också ett verktyg för utveckling.
 
Kulturskolan finns på alla kommunens grundskolor, och samarbetar med kulturskolorna i Jämtland och Västernorrland. Från och med hösten 2016 är vår undervisning avgiftsfri!

Vi erbjuder undervisning på instrument/sång från årskurs 4 till årskurs 9 och tar emot ungefär 200 elever. Om vi får fler sökande än vi kan ta emot så blir det kö, förtur ges till de som varit med tidigare och lämnat in anmälan i tid.

Undervisningen är frivillig och man kan välja ett instrument i taget. Nybörjare får ofta lektioner i grupp, men vi anpassar och förändrar grupperingar efterhand för alla elever, för att undervisningen ska bli så bra som möjligt.

Kultur och kommunikationsgruppen på högstadiet i Gällö besökte konsthallen Lat 63 på Frösön i februari. Foto: Linda Saveholt, konstpedagog.

Våren 2017 och framåt - extra resurser!

Nu har vi musikundervisning för eleverna på Jämtlands gymnasium Bräcke. Vi erbjuder också elevens val-kurser på alla grundskolor, rubriken är Kultur och kommunikation och det är konst i Gällö, dans i Bräcke och Kälarne.

Detta tack vare ett stöd från Kulturrådet, med målet att nå nya målgrupper och erbjuda fler konstformer. Inför hösten 2018 utvecklar vi verksamheten gentemot lägre åldrar.

Rutiner för anmälan

Om ditt barn redan går i kulturskola och önskar fortsätta när hösten kommer behöver du inte höra av dig. Däremot ber vi att du meddelar om ditt barn vill sluta hos oss, byta instrument eller om ni flyttar. Du kan använda samma formulär som för anmälan och göra det direkt på sidan.

Under terminens gång kan vi inte garantera plats för nya elever, men lämna in en anmälan här på sidan så gör vi så gott vi kan!

Beslut om avgiftsfri kulturskola

På årets sista kommunfullmäktigesammanträde 2015 gjordes ett tillägg till kommunplanen 2016 (dvs det dokument som innehåller budgeten) och det gällde kulturskolan. Från och med hösten 2016 är vår undervisning avgiftsfri. Kostnaden för böcker och hyra av instrument kommer tills vidare att finnas kvar.

Sidan publicerad 2018-07-19 av Anna Lundström