Dela sidan på sociala medier

Kommunala aktivitetsansvaret (KAA)

Bräcke kommun har enligt lag en skyldighet att följa upp alla ungdomar som inte studerar på gymnasiet, inte har fått examensbevis eller hunnit fylla 20 år.
Målet är att så många som möjligt skall klara en gymnasieexamen, eller motsvarande på Folkhögskola eller Komvux, för att lättare komma in på arbetsmarknaden och få egen försörjning.

Hur arbetar vi?
En handledare vid Arbetsmarknadsenheten får löpande information från gymnasieskolan om att en elev avbryter sina studier, inte har blivit antagen eller inte har påbörjat ett nationellt gymnasieprogram.

Handledaren kontaktar dig för att få kännedom om vad du gör i dagsläget. Du erbjuds ett personligt samtal för att få information om vilken hjälp, stöd och rådgivning du kan få av oss. Om du är under 18 år bjuds även målsman med.

I första hand vill vi hjälpa till att hitta motivation till att påbörja eller återuppta din utbildning. Vägen dit kan se olika ut, du kanske behöver enskild handledning, en kombination av praktik och studier eller annat stöd. Vi hittar tillsammans individuella lösningar för just dig, utifrån dina behov och förutsättningar.

Om du vill boka en tid, veta mer om hur vi arbetar eller om du har andra frågor så är du välkommen att höra av dig!

Sidan publicerad 2017-09-19 av Kajsa Tingsborg