Dela sidan på sociala medier

Gällö skola F-6

Vi arbetar för en glad och härlig skola där alla ska bli sedda. Här går ca 165 barn från fsk-åk 6. Mattisborgen heter vårt fritidshem. Gällö skola ligger i centrala samhället. Vi har nära till skogen och Revsundssjön. På skolan finns idrottsanläggning med bad, bibliotek, filmsal och aula.

Vintertid påminner skolgården om en vintersportort med madrassbacke, ishockeyplan och skidspår på skolgården. Med andra ord här är det full aktivitet på rasterna. Under den snöfria tiden spelas bl.a. fotboll, stångboll, fotboll i ruta och landhockey. Vi har gungor, sandlådor, klättervägg, cykelslinga och linbana m.m.

En skola med traditioner

Vi värnar om våra traditioner och vill att eleverna ska känna till sin historia för att utvecklas i vårt moderna samhälle. Varje barn är en bit av nuet och framtiden. Några av de traditioner som årligen förekommer i skolan är skogsutflykter, Luciafirande, tunnbrödsbakning, FN-dagen, besöka Jamtli m.m.

Rastvärdar

På Gällö skola har vi ett mycket gott klimat på skolgården/rasterna. Hos oss är elever rastvärdar och hjälper sina kamrater under rasttid.Rastvärdar ansvarar även för att lekmatrial återlämnas efter rasten. Ibland behöver man t.ex. hjälpa till att sätta på plåster på ett skrubbsår eller se till att alla har någon att leka med. Det finns naturligtvis också vuxna ute på rasterna som kan hjälpa till.

Fritidshemmet Mattisborgen och Pilbågen

På fritidhemmen går idag ca 70 barn. Vi öppnar kl.6:00. Frukost serveras kl.7:30 och mellanmål kl.14:30.
På eftermiddagarna kan barnen välja vilken av den erbjudna aktivitet de önskar. Några aktiviteter kan vara att snickra, utelek, bakning, teater och pyssla.

Sidan publicerad 2020-10-14 av Ulla Lemon