Dela sidan på sociala medier

Gällö skolrestaurang

I skolrestaurangen servereras lunch till eleverna. Vi strävar efter att den mat vi serverar alltid ska vara tillagad från grunden. Vårt mål är att lunchen ska upplevas positiv samt ge kroppen den näring och energi den behöver för att eleverna ska må bra för att utvecklas och orka med att koncentrera sig under skoldagen. Skolmåltiden ska också generera matglädje, inspiration och avkoppling.

Måltidsmodellen

Varje dag erbjuder vi ett vegetariskt alternativ och en varierad salladsbuffé. Elever deltar i skolans matråd, där dialog förs mellan skola och skolrestaurang kring menyerna och skolans måltidsmiljö.

Vi serverar ekologisk mjölk och fil. Ekologiska frukter och grönsaker när det är möjligt samt svenskt kött (nöt, fläsk och kyckling).  Vår potatis kommer från vår lokala potatisleverantör, Johan Vikström i Grimnäs.

Vi arbetar ständigt med att minska på matsvinnet. Matsvinnet finns alltid med som en punkt på matrådets möten. Under perioder väger vi matavfallet för att kontrollera att det inte ökar. Vår strävan är att ständigt påminna om att ta inte mer än du orkar äta upp. Det går alltid att ta om.

Är barnet allergisk, överkänslig eller av annan anledning behöver särskild kost. Fyll i nedanstående blankett under ”Relaterad information” lämna sedan blanketten till skolköket.
Måltidsmodell
Sidan publicerad 2020-10-02 av Ulla Lemon