Dela sidan på sociala medier

LONA - Lokala Naturvårdssatsningen

Broschyren Fiske för alla, Fishing for everyone, kartor och skyltar med fiskeinformation är framtagna genom ett lokalt naturvårsprojekt (LONA på www.naturvardsverket.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster) ”Fiske för alla” Projektet har skett i samverkan mellan Bräcke kommuns tillväxtavdelning samt internationella enheten, div fiskevårdsområdesföreningar i Bräcke kommun och Skogsstyrelsen. Det huvudsakliga syftet med projektet var att öka kunskapen angående naturvärdet, fisket och kulturhistorian i Bräcke kommun men även öka tillgängligheten till naturen och fisket i området.

Projektet har bidragit till att öka kunskapen om fisket och har gjort informationen mer lättillgänglig för besökare och ”nysvenskar”. Detta har gjorts genom att placera ut skyltar med information om fisket och annan information som en ”fiskare” kan behöva veta. All skyltinformation som skapats i projektet samlades ihop till en fiskeguide se ovan.

I samarbete med Skogsstyrelsen märktes en slinga/vandringsled (Kunskapsleden se folder under vandring) ut runt Gimån som skyltats med informationstavlor kring flottningen, sevärdheter, kolbottnar, med mera. Denna slinga ”vandringsled/kunskapsled” är öppen för allmänheten och kan användas som en utbildningsskog för exempelvis skolor och de nyanlända. Ett vindskydd med grillplats finns längs slingan vilket kan användas till rastplats och ”utbildningssal”. 

Sidan publicerad 2020-04-08 av Tobias Persson