Dela sidan på sociala medier

Flytta hit

Bilden föreställer en sjö i fint kvällsljus

Välkommen till Bräcke kommun – lite närmare!

Höga berg och vackra dalar, fiskrika sjöar och urskogar. Varmt välkommen till en kommun där naturen är vår vardag och verklighet. Här är du alltid nära äventyr och smultronställen. Gnistrande vinterdagar på skidor såväl som heta sommardagar i båten är vardag för oss som bor här.

I Bräcke kommun finns trygga förskolor och grundskolor, personlig äldrevård och en mängd små och medelstora företag med idéer och kunskap som skapar värden lokalt och globalt. Goda kommunikationer i stråket mellan Sundsvall och Östersund och en fibertäckning på nära 90 procent gör det enkelt att bo, jobba och resa i vår kommun.

Här finns en framtidstro, en vilja att utvecklas och samtidigt en självklar mentalitet att värna om naturen, kulturen och människorna som bor här.

Inflyttarservice

Funderar du på ta steget och flytta till Jämtland och Bräcke kommun? Varmt välkommen att ta kontakt med vår inflyttarservice för att få hjälp och råd om bostäder och jobb m.m. Länkar till egen läsning hittar du i den gula rutan nedan.

 

Kortfakta om kommunen

  • Antal invånare (2019): 6322
  • Yta: 3894 kvadratkilometer 
  • Tätorter: Bräcke, Gällö, Kälarne.
  • Byar (ett urval): Albacken, Sörbygden, Pilgrimstad, Fjällsta, Rissna, Sidsjö, Nyhem, Gimdalen, Stavre, Revsund 
  • Antal företag: ca 1000
  • Våra största privata arbetsgivare i storleksordning: Gällö Timber, Hakfelt produktion. Octowood, Gällö Skog, Pilgrimstad Hus Bygg AB, Bräcke Bo-Service, Gärdins Åkeri, Stavre Mobile Service, Uno Andersson Skogsmaskin

Film over gemeente Bräcke/Film om Bräcke kommun

Många holländare har upptäckt livskvalitén med att bo och verka i Bräcke kommun. I filmen ovan möter du några av dem. Filmen finns både med holländska och svenska undertexter. (För svensk text välj den nedre versionen).

Information på holländska
Midden in Zweden ligt de gemeente Bräcke. Een kleine gemeente met 6 500 inwoners. Per vierkante kilometer wonen er ongeveer 2 personen, dus ruimte genoeg. Voor ons zijn de mensen die hier komen wonen en de mensen die iets willen ondernemen belangrijk. We verwelkomen graag nieuwe mensen.

Wil je een bedrijt in de gemeente Bräcke opstarten?

Bel Helen +46 693 161 41 helen.bostrom@bracke.se

Broschyren om Bräcke kommun + Ta steget

Svensk version

English version

Ta steget - ett inspirationsmagasin om att flytta till Jämtland/Härjedalen

Ta steget - ett inspirationsmagasin om att flytta till Jämtland/Härjedalen

Närhet till natur och människor

I den här filmen från 2016 får du en kort inblick i vad Bräcke kommun har att erbjuda. Läs mer om kommunen via länkarna nedan, eller kontakta oss om du vill ha tryckt material.

Sidan publicerad 2020-11-05 av Stina Hylén