Dela sidan på sociala medier

Flyttanmälan

När du flyttar ska du göra en flyttanmälan till Skatteverket så att du får rätt folkbokföringsadress. Anmälan gör du här:

http://skatteverket.se/flytta Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Gör din anmälan i förväg eller senast en vecka efter flytten. Skatteverket sprider din nya adress till samtliga myndigheter och även till många företag. Vill du ha eftersändning av din post får du beställa det hos Svensk adressändring: www.adressandring.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Du som bor i en lägenhet ska vara folkbokförd på lägenheten. Lägenhetsnumret är en del av din adress och består av fyra siffror som visar på vilken våning och var på våningen lägenheten finns. Du kan hitta ditt lägenhetsnummer i ditt kontrakt, på ditt postfack eller ytterdörr.

Du som är inneboende eller hyr lägenhet i andra hand ska inte ange c/o i din flyttanmälan. Du ska se till att ditt namn finns på dörren eller på postboxen i entrén om det finns en sådan.

Det är viktigt att din folkbokföringsadress är rätt eftersom det bland annat påverkar rätten till bidrag, var du ska betala skatt och rösta.

Sidan publicerad 2020-03-31 av Stina Hylén