Dela sidan på sociala medier

Trafik och vägar

Kommunen är ansvarig väghållare på kommunala gator och vägar samt allmänna vägar som ingår i den kommunala väghållningen. Kommunen ansvarar även för vägbelysningen på dessa vägar, läs mer om det här (länk).öppnas i nytt fönster

Trafikverket är ansvarig väghållare för det statliga vägnätet. På Trafikverkets hemsidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster hittar du mer information kring deras väghållning och vilken entreprenör som sköter vägunderhållet på dessa vägar.

För enskilda vägar ansvarar vägföreningar/samfällighetsföreningar eller enskild fastighetsägare.

I den nationella vägdatabasen NVDB (länk)länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster finner du utförlig information om vilka vägar som är statliga, kommunala och enskilda. I menyraden "Välj vad du vill se i kartan" väljer du alternativet Väghållare.


Felanmälan
Om du har synpunkter eller vill göra felanmälan om exempelvis vägskada, snöröjning eller skottning kontakta oss (länk).öppnas i nytt fönster


Vinterväghållning

Kommunens entreprenör Reaxcer AB sköter snöröjning och sandning på de vägar som ingår i den kommunala väghållningen i Bräcke, Gällö, Kälarne, Pilgrimstad och Fjällsta.

Telefonnummer till Reaxcer: 063-57 45 00
Vid synpunkter på snöröjning/sandning.

Behöver du sandningssand?

Sand till halkbekämpning tillhandahålls för privatpersoner av kommunen. Varje hushåll får hämta maximalt två hinkar per tillfälle.

Hämtningsställen är:

  • Bräcke vid kommunförrådet, Tjärnvägen 7, öppet dagtid 7-16.
  • Gällö vid f.d vägverksgaraget, Revsundsvägen 6.
  • Kälarne vid hyreshusen, Kvarnvägen 7, mot järnvägen.

Bidrag enskilda vägar

Kommunen lämnar bidrag till enskilda väghållare och gatubelysningsföreningar som uppfyller vissa kriterier. Mer information kring detta samt ansökningsblankett finns i rutan "Relaterad information" nedan.


Sidan publicerad 2019-01-24 av Rebecka Danielsson