Årets företagare i Bräcke kommun 2020

Den 2 oktober utsågs Årets företagare i Bräcke kommun. Vi säger stort grattis till årets unga företagare Johan Horneij (JH Entreprenad) och årets företagare Per Mattsson (Maza Bygg AB).

Johan Horneij

Johan Horneij jobbar ensam i företaget JH Entreprenad som han började driva på heltid för ett år sen ungefär. Foto: Stina Hylén

Per Mattsson

Per Mattson driver företaget Maza Bygg AB som har flera anställda. Foto: Helen Boström

Under fredagen delade näringslivsutskottet tillsammans med Bräcke kommuns näringslivsutvecklare samt föreningen Företagarna ut pris till årets unga företagare och årets företagare i Bräcke kommun.

Johan Horneij, 25 år från Sunnestbyn, driver företaget JH Entreprenad och fick ta emot utmärkelsen som årets unga företagare. Han startade företaget 2016 och började driva det på heltid för ett år sen. JH Entreprenad utför alla sorters markarbeten och bland kunderna finns exempelvis skogsbolag som behöver hjälp att anlägga skogsvägar m.m.

Årets företag, Maza Bygg AB, drivs av Per Mattsson och har flera anställda. De kallar sig för "ett litet och personligt byggföretag". Företaget har sin bas i Bräcke men utför byggarbeten, mattläggning och måleri i både Jämtland och Medelpad med omnejd.

Johan Loock (M), ordförande i Näringslivsutskottet var med under dagens prisutdelning i Gällö och Bräcke.

– I år kan vi inte ha en traditionell företagarfest som vi brukar på grund av corona men vi vill såklart hylla våra företagare ändå, säger han.

– Vi vill att våra företagare ska veta hur stolta vi är att de finns i vår kommun, säger näringslivsutvecklare Helen Boström.

Förhoppningsvis blir det möjligt med en företagarfest 2021 och då kommer även pristagarna från i år bjudas in.

Kriterier för utmärkelserna

Årets unga företagare ska äga och driva ett eget företag, vara en god förebild, uppvisa god lönsamhet, ej vara äldre än 30 år samt ha drivit företag en tid för att uppvisa stabilitet och potential.

Årets företagare ska under året ha utfört en prestation som med hänsyn tagen till förutsättningar och omständigheter framstått som en berömvärd förebild för andra företagare och samhället i övrigt.

Sidan publicerad 2020-11-11 av Stina Hylén