Företagsbesök hos TJ's

Näringslivsutkottet besökte årets företagare 2019 – TJ´s hydraulservice i Gällö.

Thomas Johansson blev Årets företagare i Bräcke kommun 2019.

Thomas Johansson, tillsammans med sina fyra medarbetare, fick priset som årets företagare i Bräcke kommun 2019.

TJ´s hydraulservice har flera ben att stå på. De jobbar med reparationer av de flesta typer av entreprenadmaskiner men hyr också ut och säljer till exempel truckar som de köpt in begagnade och rustat upp. Därtill är de återförsäljare för Specma Hydraulik och Swedol och har en butik intill verkstaden.

Blev AB 2016

Företaget startades av Thomas Johansson 2002 och höll i början till i Stavre. När Näringslivsutskottet är på besök berättar grundaren om resan från att ha drivit företaget ensam som enskild firma till dagens läge när det är ett aktiebolag med fem anställda.

– När skylten "Kommer strax" inte längre fungerade var det dags att anställa fler, säger han.

2010 flyttade TJ´s in i "Invekta-huset" på Sågvägen i Gällö. 2016 köpte de huset och BioGenActive tillsammans med Skogsstyrelsen stannade kvar som hyresgäster.

Placeringen i Gällö är särskilt bra eftersom Gällö Såg/Gällö Timber är en stor kund.

– Med tanke på senaste tidens investeringar ser de ut att fortsätta leda sågverksindustrin i Sverige framåt, lägger Tomas Johansson till.

Mobila verkstäder

Utöver den fasta verkstaden i Gällö har TJ´s tre servicebussar för att också kunna åka ut på jobb. Och jobb finns det gott om.

– Vi skulle kunna vara en till anställd men har inte utrymmet just nu, säger Thomas.

Planen framåt är att bygga ut fastigheten med en tvätthall. Det blir en fristående byggnad som kan hyras ut till lastbilschaufförer och andra. Andra saker TJ´s har på gång är att marknadsföra butiksdelen mer gentemot privatpersoner. Och så har de en vision om att så småningom lansera ett eget truckmärke. Det är kort sagt mycket som händer hos årets företagare i Bräcke kommun.

Liten leksakstruck på ett bord.

Leksakerna på bordet i kontoret vittnar om vad för slags verksamhet som bedrivs här. I bakgrunden Näringslivsutskottets ordförande Johan Loock (M).

Fler pristagare

Hela listan över de som vann företagspriser 2019 hittar du i Årets pristagareöppnas i nytt fönster här på nyhetssidan.

Sidan publicerad 2019-11-29 av Stina Hylén