Dela sidan på sociala medier

Etablering

Bräcke kommun ligger i Östra Jämtland, en levande och vackert belägen bygd. Bräcke kommun ligger efter E14, en knapp timmes bilresa öster om Östersund och en och en halv timme från Sundsvall. I Bräcke korsas järnvägarna (Stambanan och Mittbanan) och erbjuder många avgångar varje dag. De närmaste flygplatserna hittar du i Östersund och Sundsvall.

Business Region MidSweden

Business Region MidSweden är en gemensam etablerings- och expansionsfunktion som hjälper dig och ditt företag i processen att etablera eller expandera i region Jämtland Härjedalen. Tillsammans hjälper vi bland annat erat företag genom allt från företagsstöd, lokalmöjligheter till vilka personer som är viktiga att komma i kontakt med. Vi finns till för er med vårt breda kontaktnät, kunskap och tjänster för att skapa de bästa förutsättningarna för företagandet i regionen.

Projektet är finansierat av Tillväxtverket, Region Jämtland Härjedalen samt alla åtta kommuner i länet. För att få en bild av vad hela regionen har att erbjuda läs gärna mer här på Business Region MidSweden │ JÄMTLAND & HÄRJEDALEN Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kontakta Helen Boström, näringslivsutvecklare, tel 0693-161 41.

 

Skidåkning och skidskytte i världsklass!

Exploatering runt världens längsta skidtunnel i ett berg - Vill du vara med i utvecklingen? Kontakta Helen Boström, näringslivsutvecklare.

Se etableringsbroschyren nedan för inspiration.

Klicka på bilden för broschyr

Fördelar med Bräcke kommun

Om ni väljer att etablera er i Bräcke kommun erbjuds detta:

 • Möjligheter till företagsstöd för investeringar.
 • Korta handläggningstider inom olika tillståndsprocesser.
 • Stort arbetspendlingsområde.
 • Strategiskt läge mellan Östersund, Sundsvall och närhet till Sollefteå.
 • Bra kommunikationer med tåg och buss längst E14.
 • Företag och kommun samverkar för ett bra näringslivsklimat,
  program togs fram under 2018.
 • Trevlig och trygg miljö för familjen, tre grundskolor.
 • Många fritidsaktiviteter för barnen.
 • Världens längsta skidtunnel i naturberg, MidSweden365 (öppnade hösten 2017.)

Bräcke kommun har under de senaste åren satsat rejält och målmedvetet på att förbättra näringslivsklimatet och ett program för 2025 är framtaget. Eftersom Bräcke kommun ingår i ett stödområde finns möjligheter för näringslivet i kommunen att söka företagsstöd för olika investeringar. Läs mer om de olika stödformerna under rubriken Företagsstöd.

Bräcke kommun - en fantastisk plats att bo på. Här serveras storslagna naturupplevelser och i det närmaste obegränsade möjligheter till friluftsliv. Fiske, båtliv, vandring längst med populära leder som S:t Olavsleden och skidåkning både vinter-/sommartid är bara ett axplock av urval. Barn- och äldrevårdomsorgen inom Bräcke kommun är väl utbyggd och har hög kvalitet i olika mätningar. Alla barn mellan 1 och 12 år får plats på förskolan, fritids eller på föräldrakooperativen. De flesta skolorna inom kommunen ligger nära hemmet och fritidsställen. Alla ungdomar mellan 6 och 20 år får ungdomskort som gör att man kan resa fritt inom länet.

I Bräcke kommun finns attraktiva hus och gårdar på många av kommunens orter. De flesta av dessa ligger inom näravstånd till dagis, skolor, fritidsanläggningar, äldreomsorg, butiker och annan service.

Sidan publicerad 2024-04-03 av Helen Boström