Dela sidan på sociala medier

Etablering

Bräcke kommun ligger i Östra Jämtland, en levande och vackert belägen bygd. Bräcke kommun ligger efter E14, en knapp timmes bilresa öster om Östersund och en och en halv timme från Sundsvall. I Bräcke korsas järnvägarna (Stambanan och Mittbanan) och erbjuder många avgångar varje dag. De två närmaste flygplatserna hittar du i Östersund och Sundsvall.

Tillsammans med Region Jämtland Härjedalen och alla kommuner i länet jobbar vi tillsammans i projektet A Business Region on the move för att på bästa sätt kunna erbjuda er det som passar just er verksamhet.

Här nedan har vi sammanställt några av de fördelar som finns för er om ni väljer att etablera er i Bräcke kommun;

Fördelar med att etablera sitt företag i Bräcke kommun

 • Möjligheter till företagsstöd för investeringar.
 • Korta handläggningstider inom olika tillståndsprocesser.
 • Stort arbetspendlingsområde.
 • Strategiskt läge mellan Östersund, Sundsvall och närhet till Sollefteå.
 • Bra kommunikationer med tåg och buss längst E14.
 • Företag och kommun samverkar för ett bra näringslivsklimat,
  program togs fram under 2018.
 • Trevlig och trygg miljö för familjen, 3 grundskolor.
 • Många fritidsaktiviteter för barnen.
 • Världens längsta skidtunnel i naturberg öppnade hösten 2017.

Bräcke kommun har under de senaste åren satsat rejält och målmedvetet på att förbättra näringslivsklimatet och ett program för 2025 är framtaget. Eftersom Bräcke kommun ingår i ett stödområde finns möjligheter för näringslivet i kommunen att söka företagsstöd för olika investeringar. Läs mer om de olika stödformerna under rubriken Företagsstöd.

Bräcke kommun - en fantastisk plats att bo på. Här serveras storslagna naturupplevelser och i det närmaste obegränsade möjligheter till friluftsliv. Fiske, båtliv, vandring längst med populära leder som S:t Olavsleden och skidåkning både vinter-/sommartid är bara ett axplock av urval. Barn- och äldrevårdomsorgen inom Bräcke kommun är väl utbyggd och har hög kvalitet i olika mätningar. Alla barn mellan 1 och 12 år får plats på förskolan, fritids eller på föräldrakooperativen. De flesta skolorna inom kommunen ligger nära hemmet och fritidsställen. Alla ungdomar mellan 6 och 20 år får ungdomskort som gör att man kan resa fritt inom länet.

I Bräcke kommun finns attraktiva hus och gårdar på många av kommunens orter. De flesta av dessa ligger inom näravstånd till dagis, skolor, fritidsanläggningar, äldreomsorg, butiker och annan service.

Sidan publicerad 2020-06-25 av Helen Boström