Dela sidan på sociala medier

MidSweden 365

Byggprojektet MidSweden SkiPark avslutades formellt i och med slutbesked enligt PBL den 11 juli 2017 och ansvaret för att drifta arenan har nu övergått till Mid Sweden 365 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. AB som ägs av Bräcke kommun och 20 privata företag.

Skidpremiär var den 23 september 2017.

Satsningen

Under ett extrainsatt kommunfullmäktige den 29 februari 2017 togs beslut gällande projektet MidSweden SkiParks framtid. Kommunfullmäktige beslutade att investera i anläggningen med upp till 20 miljoner kronor, som därmed möjliggjorde etableringen av en skidtunnel i Gällöberget. Utöver Bräcke kommuns finansiering tillkom ett stöd på 15,6 miljoner kronor från Region Jämtland Härjedalen, samt stöd från privata investerare med ca 2 miljoner kronor.

Förstudien

MidSweden SkiPark var arbetsnamnet på en förstudie som syftade till att se om det var möjligt att konvertera en befintlig berganläggning i Bräcke kommun till en modern inomhusanläggning för längdskidåkning och skidskytte.

En inomhusanläggning skulle göra region Jämtland med skidstadion i Östersund, guldlabbet på Mittuniversitetet m.fl. till ett komplett område för smala skidor, och befästa regionen som en av världens främsta platser för detta.

Förstudien ägs av Bräcke kommun. Kontakta Bräcke kommun om du vill veta mer om den.

Förstudien fick stöd från den Europeiska regionala utvecklingsfonden.

Filmer från byggprocessen

Sidan publicerad 2023-06-08 av Stina Hylén