Dela sidan på sociala medier

EU-stöd

Här hittar du en överblick över de EU-program som är aktuella för Bräcke, och länkar till de förvaltande myndigheterna.

Landsbygdsprogrammet

Programmet förvaltas av länsstyrelsen i Jämtland. Syftet är att öka tillväxten och skapa fler arbetstillfällen i landsbygdsområden genom att ge stöd till en hållbar ekonomisk, ekologisk och social utveckling.  Pengarna är avsedda för både företagsstöd och för projektstöd. På Jordbruksverkets hemsida om Landsbygdsprogrammet 2014-2020 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. kan du läsa mer om vilka stöd du kan söka.

Leader Mittland Plus

Det som tidigare gick under begreppet Leader i Landsbygdsprogrammet och heter nu Lokalt Ledd Utveckling (LLU) genom Leader.

Leader Mittland Plus är den förening som ger stöd till lokalt ledd landsbygdsutveckling i Bräcke kommun. Lokal ledd utveckling genom Leadermetoden bygger på samverkan mellan ideell, privat och offentlig sektor. Arbetet utgår från ett tydligt underifrånperspektiv, vilket innebär att de som bor och verkar på orten ska driva utvecklingen. Föreningar inom kommunen kan söka ekonomiskt stöd hos Leader Mittland Plus för att driva projekt i bygden. En projektidé behöver inte vara stor och omsätta flera miljoner. Det viktiga är att den är bra för människorna som bor där!

Lär mer på www.mittlandplus.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. för att få mer info eller skicka in en ansökan för att skapa utveckling!

Sidan publicerad 2020-06-02 av Therese Sjögren