Dela sidan på sociala medier

Aktivitetsrundor

Bräcke kommun har tillsammans med LF Jämtland satt upp aktivitetsrundor i Bräcke och Gällö. Under 2024 kommer även rundor upp i Kälarne och Pilgrimstad.

Aktivitetsrundan är ett koncept som stimulerar barn och vuxna till att röra på sig, på egen hand eller tillsammans. Tolv skyltar med olika utmaningar placeras ut längs en slinga i ett naturskönt område, i en park eller vid ett utegym. Varje övning har olika svårighetsgrader och passar både barn och vuxna. Med enkla övningar och utmaningar lockar Aktivitetsrundan fler till rörelse oavsett om man är nybörjare eller vältränad.

I Bräcke finns harmonirundan, en runda som lockar till harmoniska och lugna aktiviteter för ett ökat välmående. Innehåller bla övningar med andning, avslappning och lugna rörelser. Starten är vid portalen i båthamnen, nedanför tågstationen.

I Gällö finns rundan rörelse för alla, en tillgänglighetsanpassad runda med rörelse för både den som sitter och den som står. Skonsamma övningar utan hopp eller markliggande övningar. Rundan går runt gellinergården i Gällö och starten är mitt emot ingången till gellinergården.

Sidan publicerad 2024-06-26 av Åsa Bjöörn