60 procent av Sjölyckans lägenheter uthyrda

7 av Sjölyckans 17 lägenheter är fortfarande lediga för dig som är intresserad av att flytta in i ett fräscht, bekvämt och naturnära boende!

På Västra Kungsvägen 61 i Bräcke pågår byggnationer och röjning för att omvandla det gamla elevhemmet till ett nytt bostadsområde för äldre, ett stenkast från Revsundssjön och med närhet till Bräcke centrum. Går allt som det ska är lägenheterna inflyttningsklara i början av sommaren 2021.

Kommunen har sedan en tid tillbaka samlat in intresseanmälningar till lägenheterna och redan nu är tio av dem bokade. C-huset (längst ner) är fullbokat men det finns lägenheter kvar i både A och B-huset för dig som är 65 år eller äldre och vill ha ett bekvämare boende. Hör då av dig till linda.lang@bracke.se Du kan också ringa på 0693-169 20 (mån-fre kl 8-9.30 och 13.30-14).

Namn på ny väg ska beslutas

Parallellt med bygget av lägenheterna pågår förbättringar av området runt boendet. Bland annat anläggs en helt ny väg mellan Svedjegatan och Västra Kungsvägen för att boende smidigare ska kunna ta sig till Sjölyckan och villaområdet intill. Vägen blev för ett tag sedan föremål för en namntävling i P4 Jämtland. Samhällsbyggnadsutskottet har nu, med underlaget från P4 till hjälp, föreslagit för kommunstyrelsen att namnet ska bli Sjölyckevägen. Förslaget väntas tas upp på nästa kommunstyrelsemöte.

En annan förbättring är att träd har kapats ner för att ge bättre utsikt och framkomlighet mot sjön.

Från Sjölyckan ser man Revsundssjön nu när träd har gallrats.

Träd har gallrats för att ge utsikt mot Revsundssjön från seniorboendet Sjölyckan.

Läs mer

Projektet Sjölyckan är ett samarbete mellan Bräcke kommun och Statens bostadsomvandling (SBO). Mer om bakgrunden kan du läsa om på www.bracke.se/seniorboendelänk till annan webbplats

Fler bilder hittar du i nyheten Här byggs Sjölyckan.

Film från byggarbetsplatsen

Här nedanför kan du se en film från byggarbetsplatsen där Göran Bengtsson, teknisk chef i Bräcke kommun, berättar om projektet.

Sidan publicerad 2020-11-02 av Stina Hylén